Se curata zarzavatul, se spala in apa rece, se taie felii subtiri si se fierbe in apa calda cu putina sare. Se lasa pana cand se poate consuma. Orezul
Se curata zarzavatul, se spala in apa rece, se taie felii subtiri si se fierbe in apa calda cu putina sare. Se lasa pana cand se poate consuma. Orezul se alege si se spala in mai multe ape si se caleste in ulei pana se ingalbeneste usor. Se adauga supa in care a fiert zarzavatul, se pune sare, eventual cateva boaba de piper, si se fierbe la foc mic. Din cand in cand se misca energic cratita in care fierbe. Cand orezul este fiert, se rastoarna intr-o forma unsa cu grasime, se pune deasupra zarzavatul, se acopera cu o cana de supa calda si se introduce forma in cuptorul fierbinte, pentru un sfert de ora.
Mancarea se serveste calda, cu verdeata tocata deasupra.
Alte retete mincare recomandate
Ciulama de ciuperci
Musaca de vinete
Legume la cuptor
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti