Orez dulce gratinat

Orezul dulce, gratinat, este un desert delicios si gustos, perfect pentru cei mici. Este dulce si aromat de la pastaia de vanilie si anason.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca mare cu orez
  • 3 cesti mari cu lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt
  • sare
  • zahar
  • 1 pahar smantana
  • 2 stelute anason
  • o pastaie de vanilie

Mod de preparare

Orezul se spala si se pune la fiert timp de 5-6 minute in apa rece. Se strecoara apoi, se adauga laptele, stelutele de anason, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul vanilat si se pune din nou la fiert.

Intre timp se adauga zaharul dupa gust si untul si se fierbe in continuare la foc mic. Dupa ce a fiert, orezul se amesteca cu smantana. O forma de prajitura se unge cu unt, se toarna orezul si se introduce vasul in cuptorul incalzit in prealabil. Cand e gata rumenit, se pune deasupra jeleu de caise optional, sau orice fel de dulceata daca doriti.


Gratinul de orez dulce se serveste felii dupa ce s-a racit.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!