Orez dulce gratinat

Orezul dulce, gratinat, este un desert delicios si gustos, perfect pentru cei mici. Este dulce si aromat de la pastaia de vanilie si anason.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca mare cu orez
  • 3 cesti mari cu lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt
  • sare
  • zahar
  • 1 pahar smantana
  • 2 stelute anason
  • o pastaie de vanilie

Mod de preparare

Orezul se spala si se pune la fiert timp de 5-6 minute in apa rece. Se strecoara apoi, se adauga laptele, stelutele de anason, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul vanilat si se pune din nou la fiert.

Intre timp se adauga zaharul dupa gust si untul si se fierbe in continuare la foc mic. Dupa ce a fiert, orezul se amesteca cu smantana. O forma de prajitura se unge cu unt, se toarna orezul si se introduce vasul in cuptorul incalzit in prealabil. Cand e gata rumenit, se pune deasupra jeleu de caise optional, sau orice fel de dulceata daca doriti.


Gratinul de orez dulce se serveste felii dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca