Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Se pun 50 gr unt intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna apoi,
Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Se pun 50 gr unt intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna apoi, cate putin, laptele, pana se obtine o ciulama buna. Se ia sosul de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, verdeata tocata, orezul, sarea si piperul. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor, de jos in sus, cu compozitia obtinuta. Se unge un vas cu 30 gr unt, se presara cu pesmet, apoi se toarna compozitia si se introduce in cuptor sa se gratineze.
Se serveste cald.
Alte retete:
Dovlecei cu orez la cuptor Ardei umpluti Chiftele
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj