Orez indonezian

Se pune pieptul de pui la fiert. Se strecoara zeama si se utilizeaza la fierberea orezului. Se pune orezul la fiert in zeama de pui si se lasa sa fia

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200-300 gr orez cu bobul lung
  • 1 piept de pui (fiert in prealabil)
  • 3-4 felii de sunca
  • 1-2 ardei rosii
  • 2 cepe
  • cativa catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sofran
  • curry
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui la fiert. Se strecoara zeama si se utilizeaza la fierberea orezului. Se pune orezul la fiert in zeama de pui si se lasa sa fiarba pana cand se absoarbe toata zeama. Daca este cazul, se completeaza cu apa inainte de fierbere. Se toaca ceapa marunt, se taie feliute ardeii si se pun in tigaie la calit, cu o lingura de ulei.

Se lasa sa se inmoaie un pic, dupa care se adauga ardeiul iute, tocat rondele si usturoiul zdrobit. Se mai lasat la calit, la foc mic, pana cand ceapa a devine transparenta. Se pune amestecul din tigaie peste orezul fiert, se adauga amestecul asiatic, se amesteca cu grija, se adauga si pieptul de pui taiat fasii subtiri, precum si sunca (taiata tot fasii subtiri) si se incorporeaza.


Se servesc cu pui tandoori

Ciuperci umplute

Ciorba radauteana

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...