Se pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe cu capacul pus pana este
Se pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe cu capacul pus pana este gata (pungutele sunt pline la refuz cu orezul care s-a umflat). Se scoate si se scurge cat mai bine (minim 1/2ora). Cel mai bine se scurg atarnate de manerele pungutelor, fara sa atinga vreo suprafata.
Cand orezul este bine scurs se pune intr-o tigaie obligatoriu de teflon o bucata de unt (cam 1/3 din cantitatea prescrisa). Se topeste pe foc mediu. Separat, se bat bine cele doua oua cu 2 linguri de apa si o lingura de sos de soia. Cand untul este incins se adauga ouale batute si se stropeste putin cu sos de soia (a nu se exagera cu sosul de soia care este foarte sarat).
Se amesteca cu o paleta ca omleta sa se sparga in bucati mici apoi se toarna peste orezul bine scurs. Se amesteca cu paleta si se adauga restul de unt in cateva etape. Cand tot untul a fost absorbit, se mai lasa cateva minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Se serveste cald ca garnitura la mancaruri chinezesti, dar si fripturi, mancaruri cu carne.
Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau...
Spaghete carbonara, reţetă adaptataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj