Orez rosu si alb cu legume si creveti

Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga putin cardamon, sare, piper si cand incepe sa fiarba se acopera cu o folie de aluminiu si se st

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 canuta de orez rosu si 4 cantitati de supa
  • 1/3 canuta de orez alb cu bob lung si 2 cantitati de supa
  • 2 maini de creveti
  • 1 ceapa
  • ½ lingurita de ghimbit ras
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia
  • 1 mana de mazare
  • 2 oua
  • Sos de soia
  • Supa de pui
  • 50 g unt
  • Ulei de porumb sau de masline
  • Curry
  • Cardamon
  • Alte condimente pentru orez

Mod de preparare

Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga putin cardamon, sare, piper si cand incepe sa fiarba se acopera cu o folie de aluminiu si se strange etans la gura. Se pune deasupra un capac si se lasa pe foc foarte mic pentru 40-45 minute. Dupa cele 45 min se ia capacul si se mai lasa folia 10 minute. Orezul alb se pune si el in 2 canti de supa, condimente, un praf de curry, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se lasa la foc mic pentru 15 minute dupa care se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa folia pentru 10 minute. Eu am avut creveti prefierti insa daca aveti proaspeti acestia se decorticheaza, se spala putin in apa rece se lasa cu totul sau se inlatura capul, se taie coada pe spate incepand de la cap si se scoate intestinul de culoare mai inchisa. Eu am tras crevetii in tigaie cu unt si ulei de masline pentru 2-3 minute si nu mai mult pentru ca se intaresc. Crevetii mai mari au nevoie de vreo 3-5 minute de preparare. Am tocat marunt ceapa, morcovul si ardeiul. Calim ceapa in ulei incins dupa care adaugam pe rand morcovul si ardeiul si calim dupa fiecare. Mazarea se fierbe in putina apa si apoi se scurge. Ouale se bat putin si se prajesc separat intr-un wok in ulei incins. Se adauga peste oua orezul fiert, crevetii, ghimbirul, legumele, sos de soia si condimente dupa gust. Se clatesc niste boluri cu apa rece si se lasa la scurs. Se ung apoi cu putin ulei si se umplu cu compozitia de orez calda. Se preseaza putin cu dosul lingurei si se lasa sa se raceasca. Ca sa fim siguri ca iese uniform compozitia se poate pune bolul intors sub un jet de apa rece.


Se rastoarna apoi pe farfurie si se serveste cu sos de soia.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca