Orez transat

Se fierbe orezul in lapte cu sare pana scade de tot. Se lasa la rece pana a doua zi. Atunci se adauga galbenusurile de oua, branza rasa si jumatate di

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca mare cu orez
  • 1 I lapte
  • sare
  • 2-3 oua
  • 2-3 linguri branza rasa
  • pesmet
  • unt

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte cu sare pana scade de tot. Se lasa la rece pana a doua zi. Atunci se adauga galbenusurile de oua, branza rasa si jumatate din albus batut spuma si se amesteca bine. Cand orezul s-a intarit, se taie felii, care se ung cu restul de albus batut si se dau prin pesmet rumenit in unt.
Se serveste rece.

Alte retete culinare:

Galuste cu prune

Ciulama de ciuperci

Cartofi la cuptor

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi de post, vanilate

O fi cineva care sa nu iubeasca gogosile? Nu cred, dar suntem noi, doamnele, care ne retinem sa mancam, cu toate ca poftim...

Gogosi de post, vanilate
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise