Orez verde

Intr-o craticioara punem uleiul la incalzit, intre timp tocam ceapa. cand uleiul s-a incins, calim ceapa 2-3 minute. In timp ce calim ceapa, tocam us

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr frunzulite spanac (baby spinach)
  • 100 gr / 2/3 cana caju
  • 300 gr / 1 1/2 cana orez bob lung
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 2 linguri suc lamaie
  • 6 fire ceapa verde
  • 650 - 750 ml supa legume sau pui
  • o mana patrunjel
  • 2-3 linguri ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem uleiul la incalzit, intre timp tocam ceapa. cand uleiul s-a incins, calim ceapa 2-3 minute. In timp ce calim ceapa, tocam usturoiul. cand ceapa s-a inmuiat adaugam orezul, ceapa si semintele de fenicul, calim alte 2 minute. Adaugam apoi sucul de lamaie si supa, dam intr-un clocot, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic. Cand orezul este fiert oprim focul, adaugam spanacul, patrunjelul si alunele caju acoperim si lasam 8-10 minute, amestecam incet.


Se serveste cald. Reteta Orez verde a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Alte retete cu orez gasiti aici:

Orez chinezesc,

Pui umplut cu orez aromat,

Orez egiptean

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii