Se curata, se spala si se taie ciupercile bucati. Se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si 2 pahare apa. Se lasa sa fiarba incet 10-15 minute.
Se curata, se spala si se taie ciupercile bucati. Se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si 2 pahare apa. Se lasa sa fiarba incet 10-15 minute. Se strecoara si se masoara zeama de ciuperci. Se opreste 1 ¼ pahar de zeama, iar daca nu ajunge se adauga apa. Ciupercile strecurate, se pun intr-o cratita, se toarna zeama de ciuperci (masurata), sarea, piperul si orezul ales, spalat si calit in 3 linguri de ulei. Se lasa sa fiarba la foc incet, acoperit cu un capac imbracat intr-un servet curat muiat in apa si stors. Cind orezul este aproape fiert, se da pilaful la cuptor, la foc mic, pina cind infloreste orezul.
Se poate servi cald sau rece
Un pranz de post delicios!
Paste cu broccoli si sos de rosiiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj