Pulpa de porc cu orez

Se curata carnea, se taie in felii si se sareaza. Se bat ouale si se adauga sare, piper, boia, precum si alune sarate macinate cat mai marunt. Fiecare

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • o jumatate de cana de alune sarate
  • 4 linguri de ulei
  • o cana de orez
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 2 linguri de sos de soia
  • o legatura de patrunjel
  • piper
  • sare
  • boia iute

Mod de preparare

Se curata carnea, se taie in felii si se sareaza. Se bat ouale si se adauga sare, piper, boia, precum si alune sarate macinate cat mai marunt. Fiecare felie de carne se taie in fasii, care se dau prin amestecul de ou si apoi prin faina. Se incinge putin ulei si se prajesc bucatile de carne pana devin aurii, se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. Se curata ceapa si se taie marunt. Se spala ardeii, se curata de cotor si de seminte si se taie in bucati cat mai mici. Se incinge putin ulei si se caleste ceapa, impreuna cu ardeiul. Se adauga orezul, fiert in prealabil in doua cani de apa, turnandu- se peste el doua linguri de sos de soia, calindu-se timp de vreo cinci minute. Se adauga un praf de sare si de piper si se amesteca usor.
se asaza o gramajoara de orez in mijlocul farfuriei si alte cinci in jurul ei, dandu-li-se forma unor petale cu ajutorul unei linguri, astfel incat tot orezul din farfurie sa semene cu o floare. Se asaza fasiutele de carne prajita printre petale, se orneaza cu frunzulite de patrunjel, se presara un praf de piper si se servesc cu salata verde.

Alte retete porc recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos