Pulpa de porc cu orez

Se curata carnea, se taie in felii si se sareaza. Se bat ouale si se adauga sare, piper, boia, precum si alune sarate macinate cat mai marunt. Fiecare

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • o jumatate de cana de alune sarate
  • 4 linguri de ulei
  • o cana de orez
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 2 linguri de sos de soia
  • o legatura de patrunjel
  • piper
  • sare
  • boia iute

Mod de preparare

Se curata carnea, se taie in felii si se sareaza. Se bat ouale si se adauga sare, piper, boia, precum si alune sarate macinate cat mai marunt. Fiecare felie de carne se taie in fasii, care se dau prin amestecul de ou si apoi prin faina. Se incinge putin ulei si se prajesc bucatile de carne pana devin aurii, se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. Se curata ceapa si se taie marunt. Se spala ardeii, se curata de cotor si de seminte si se taie in bucati cat mai mici. Se incinge putin ulei si se caleste ceapa, impreuna cu ardeiul. Se adauga orezul, fiert in prealabil in doua cani de apa, turnandu- se peste el doua linguri de sos de soia, calindu-se timp de vreo cinci minute. Se adauga un praf de sare si de piper si se amesteca usor.
se asaza o gramajoara de orez in mijlocul farfuriei si alte cinci in jurul ei, dandu-li-se forma unor petale cu ajutorul unei linguri, astfel incat tot orezul din farfurie sa semene cu o floare. Se asaza fasiutele de carne prajita printre petale, se orneaza cu frunzulite de patrunjel, se presara un praf de piper si se servesc cu salata verde.

Alte retete porc recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca