Risoto cu ficat

Pentru risoto cu ficat se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet, se taie in bucatele mici ficatul si se inabusa cu putin unt, fara insa sa se usuce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 ceasca orez
  • 3 linguri unt
  • 4 cesti zeama de carne
  • 200 g ficat
  • unt proaspat cat o nuca.

Mod de preparare

Pentru risoto cu ficat se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet, se taie in bucatele mici ficatul si se inabusa cu putin unt, fara insa sa se usuce. Cand orezul este fiert, se adauga putin unt proaspat, se asaza intr-o forma de tabla unsa cu unt, de preferinta cu gaura la mijloc. Se pune apoi ficatul, dupa ce a fost sarat cat trebuie, apasandu-l putin cu ingura, astfel incat sa intre in orez. Se da cateva minute la cuptor, apoi se rastoarna pe farfurie.


Risoto cu ficat se serveste cu sos de rosii sau de ciuperci.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa