Risotto cu creveti, mazare, busuioc si menta

Caliti jumatate din cantitatea de mazare cu o bucata buna de unt si putina supa. Gatiti-le pana se inmoaie si pasati-le. Adaugati-le peste risotto, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Risotto
  • 400 gr mazare proaspata
  • 1 bucata unt
  • 450 g creveti cruzi
  • curatati
  • 1 legatura busuioc proaspat
  • 1 jumatate legatura de menta proaspata
  • 1 lamaie
  • ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Caliti jumatate din cantitatea de mazare cu o bucata buna de unt si putina supa. Gatiti-le pana se inmoaie si pasati-le. Adaugati-le peste risotto, impreuna cu crevetii si cu restul boabelor de mazare si fierbeti-le circa 2 minute deoarece fructele de mare dar si mazarea se prepara foarte repede. Adaugati apoi plantele aromatice proaspete si stoarceti sucul de lamaie peste orez. Stropiti cu putin ulei de masline extravirgin, picant.


Se serveste imediat.

Alte retete culinare:

Conopida la cuptor cu bacon

Cartofi la cuptor

Garnitura de orez si mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca