Risotto cu ficat este o mancare cu orez foarte consistenta, interesanta cu o imbinare delicata a gusturilor, ce poate fi servita la pranz sau cina.
Frige ficatul pe gratar. Pune untul la incins intr-o tigaie mare si adanca si caleste ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul taiat felii. Pune orezul spalat bine si scurs de apa. Amesteca. Cand devine sticlos, toarna vinul si amesteca pana ce se evapora.
Incepe sa torni cate putina supa. Amesteca si continua cu supa pana ce orezul e aproape fiert. Adauga mazarea daca este de la borcan si e fiarta. Daca e congelata, fierbe-o putin inainte. pune putina sare, piper si continua sa amesteci. La final, cand orezul e fiert si a devenit cremos, pune ficatul, taiat felii, cu tot cu zeama pe care a lasat-o.
Serveste risotto-ul cu ficat cu parmezan presarat deasupra si patrunjel verde tocat.
Se stie ca sunt mare fan tortellini si ravioli . Despre chorizo ce sa va spun : l-am ridicat la gradul de ingredient...
Ravioli cu chorizo si mazare verdePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura