Risotto cu ficat

Risotto cu ficat este o mancare cu orez foarte consistenta, interesanta cu o imbinare delicata a gusturilor, ce poate fi servita la pranz sau cina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 gr ficat de vita sau porc
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cani de supa de carne sau legume
  • 100 ml vin
  • 500 gr orez
  • 300 gr mazare
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr parmezan ras
  • sare
  • piper boabe
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Frige ficatul pe gratar. Pune untul la incins intr-o tigaie mare si adanca si caleste ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul taiat felii. Pune orezul spalat bine si scurs de apa. Amesteca. Cand devine sticlos, toarna vinul si amesteca pana ce se evapora.

Incepe sa torni cate putina supa. Amesteca si continua cu supa pana ce orezul e aproape fiert. Adauga mazarea daca este de la borcan si e fiarta. Daca e congelata, fierbe-o putin inainte. pune putina sare, piper si continua sa amesteci. La final, cand orezul e fiert si a devenit cremos, pune ficatul, taiat felii, cu tot cu zeama pe care a lasat-o.


Serveste risotto-ul cu ficat cu parmezan presarat deasupra si patrunjel verde tocat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...