Risotto cu fragi

Se prajeste ceapa curata si tocata subtire in o lingura de unt apoi se pune orezul si se amesteca pana cand devine lucios, circa 2 min . Se varsa be

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa alba mica - 50 g unt - 320 g orez - 1 l zeama vegetala - 1 pahar bere bruna - 20 fragi - 2 lingure smintina - 2 lingure branza rasa (Parmesan sau Grana Padano) - 1 lingurita de miere

Mod de preparare

Se prajeste ceapa curata si tocata subtire in o lingura de unt apoi se pune orezul si se amesteca pana cand devine lucios, circa 2 min .

Se varsa berea (sau vinul), care trebuie sa se evapore putintel; se varsa un polonic de zeama si o jumatate de fragi curati si tocati marunt si, adaugand zeama de fiecare data cand este uscat, se lasa sa fiarba (fara capac!!!) circa 18-20 min.

Orezul nu trebuie sa fie prea moale.

Se stinge, apoi se incorporeaza untul ramas si branza rasa
Pofta buna!

Reteta Risotto cu fragi a fost propusa de Laura din Italia pe forum culinar.ro

Alte retete de risotto gasiti aici:

Risotto cu dovlecel si creveti ,

Risotto cu ciuperci salbatice pui si bacon,

Risotto spumant cu ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi umpluti

Un fel principal sau o cină generoasă cu ce avem prin frigider și cămară! Cu un pic de răbdare veți prepara...

Cartofi umpluti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca