Risotto cu morcovi si zucchini

Legumele se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se pun toate la calit cu 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se adauga orezul si se lasa pana

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de orez
  • cca 600 ml supa de pasare (sau legume)
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Legumele se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se pun toate la calit cu 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se adauga orezul si se lasa pana devine sticlos.

Se toarna supa cat sa acopere continutul cratitei si se amesteca continuu, pana scade cantitatea de supa. Se adauga din nou supa cat sa acopere orezul si se repeta acelasi procedeu (amestecand continuu) pana cand se fierbe orezul. Se potriveste de sare, se inchide focul si se mai lasa capacul pe cratita cca 5 min.


Se serveste ca atare sau garnitura la friptura.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...