RIZOTTO MILANEZ

Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge de apa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie la

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez 0.600kg
  • margarina 0.150kg sau unt 0.150kg
  • sunca presata 0.200kg
  • ciuperci proaspete 0.500kg sau conserva 0.250kg
  • cascaval 0.150kg
  • supa de oase 1.500kg
  • sos tomat 0.500kg
  • sare 0.030kg

Mod de preparare

Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge de apa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Sunca presata se taie felii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Supa de oase si sosul tomat se prepara, folosind retetele respective. Orezul se inabusa in 100g margarina sau unt se adauga supa de oase, sare se fierbe 5 minute, apoi se acopera vasul cu capac, se introduce la cuptor si se continua fierberea circa 20 minute. Ciupercile se inabusa in restul de margarina sau unt, se adauga sunca continuandu-se inabusirea inca 10 minute, se adauga 300g sos tomat si se mai fierb circa 5 minute, apoi se pastreaza la cald. In momentul servirii, se pun intr-o forma, ciuperci cu sunca, apoi pilaful, se preseaza bine si se rastoarna pe farfurie sau platou. Preparatul se prezinta pe farfurie sau platou, cu cascaval ras deasupra si sos tomat.
Se serveste cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca cu fidea si branza de vaci

Budinca cu fidea si branza de vaci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca