Sarmale cu orez si stafide

Se curata varza, se opareste, se indeparteaza nervurile foilor. Se aleg foi frumoase pentru sarmale, restul se toaca. Se prepara orezul: o ceapa se p

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o capatina de varza dulce
  • 250 g orez
  • 2 cepe tocate
  • marar
  • un paharel ulei
  • 2 linguri bulion de rosii
  • felii de rosii
  • 100 g stafide
  • sare
  • piper
  • smintina

Mod de preparare

Se curata varza, se opareste, se indeparteaza nervurile foilor. Se aleg foi frumoase pentru sarmale, restul se toaca.

Se prepara orezul: o ceapa se prajeste in juma din ulei, se pune si orezul spalat si o lingura de bulion, se stinge cu apa clocotita (cantitatea de doua ori mai mare decit orezul).se potriveste de sare si se inabusa un sfert de ora.

Restul cepei se prajeste in uleiul ramas, cu lingura de bulion, se adauga varza tocata si se acopera cu apa, lasind sa clocoteasca citeva minute.

Cind orezul e fiert se amesteca in el stafidele si mararul tocat se sareaza si pipereaza si cu asta se umplu foile de varza.

Intr-o cratita se pune un strat de varza calita, apoi sarmalele, se acopera iar cu varza si cu felii de rosii (cui ii plac), se adauga putina apa si se pun la cuptor unde se lasa pina varza este gata. Daca scad prea mult adaugati din cind in cind apa.
Se servesc cu smintina

Pofta buna!

Reteta Sarmale cu orez si stafide a fost propusa de max pe forum culinar.ro

Alte retete cu orez gasiti aici:

Orez chinezesc,

Orez egiptean,

Salata de orez cu pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort castel

A doua incercare de tort castel. Chiar daca nu este perfect, de data aceasta parca seamana mai bine cu un castel.

Tort castel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca