Sarmale din orez

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in tigaie cu 3-4 linguri de ulei. Se adauga ardeii precum si rosiile maruntite, curatate de pielita si semin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 250 gr orez
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel si marar verde
  • sos de rosii
  • 6-8 linguri ulei
  • varza
  • cimbru

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in tigaie cu 3-4 linguri de ulei. Se adauga ardeii precum si rosiile maruntite, curatate de pielita si seminte si se lasa sa fiarba totul. Se presara deasupra verdeata tocata. Se spala bine orezul si se adauga si acesta. Se lasa totul la calit, adaugand deasupra putin sos de rosii si potrivind de sare si piper. Cand orezul incepe sa se umfle iar sosul a scazut, se ia de pe foc. Separat se curata varza si se pune la oparit, iar daca este murata se spala si se lasa sa se desareze. Se umplu foile de varza cu amestecul de orez cu legume si se pun sarmalutele obtinute, circular intr-o oala mare. Printre ele se presara varza taiata fidelute, se adauga sos de rosii, putin apa, cateva linguri de ulei si cimbru. Se fierbe totul in cuptorul incalzit in prealabil.
Se pot servi atat calde cat si reci.

Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Chiftelute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de legume cu carne de porc

Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si...

Tocanita de legume cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca