Cotlete de caprioara ca la Baden

Carnea de caprioara se prajeste pe ambele parti, se adauga zarzavaturile, boabele de ienupar, ceapa.Se condimenteaza cu sare si piper si se frige cca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 6 kg spinare de caprioara(cotlete) curatata de membrane
  • O ceapa taiata in cuburi mici
  • 50 g telina taiata in cuburi mici
  • 1 morcov taiat cubulete
  • Boabe de ienupar
  • 3 linguri ulei
  • Sare
  • 200 ml vin rosu
  • 400 ml frisca
  • 2 linguri de gem de afine
  • 2 pere
  • 200 ml vin alb dulce
  • Zeama unei lamai

Mod de preparare

Carnea de caprioara se prajeste pe ambele parti, se adauga zarzavaturile, boabele de ienupar, ceapa.Se condimenteaza cu sare si piper si se frige cca 45 de minute in cuptor la 180° – 200°C la foc moderat. Cand carnea este gata, se scoate din tava, raman doar zarzavaturile care se clocotesc cu doua linguri de gem de afine. Dupa strecurare, sosul se ingroasa cu frisca, se potriveste gustul cu sare si piper.

Perele se spala, se taie in doua, se scot semintele, se fierb in vin alb cu zeama de lamaie timp de 10 minute.

Cotletele feliat se aranjeaza pe garf pe un platou incalzit si se serveste cu pere umplute cu gem de afine. Garnituri potrivite: ciuperci de padure si cartofi crocanti prajiti cu aschii de migdale.
Alte retete culinare recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Quiche de ton cu bacon

Aceasta tarta este ideala pentru o gustare sau un picnic. Eu am pregatit-o intr-o seara la cina si a iesit tare buna.E foarte...

Quiche de ton cu bacon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca