Fazan cu mere

Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza, apoi se um­ple cu sla

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 1 fazan
  • 100 g slanina
  • 2 linguri de unt
  • 1 pahar vin
  • sare
  • piper boabe
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza, apoi se um­ple cu slanina taiata felii. Se stropeste cu unt fierbinte si se pune in tava de friptura cu o cana de apa calda, sare si piper boabe. Se frige o ora, dupa care se pun in tava merele curatate de coaja si golite de seminte. Se micsoreaza focul si se continua frigerea pina cind carnea este fra­geda. Se scoate pasarea din tava, se asaza pe un platou mare si se in­conjoara cu merele inmuiate. Se indulceste sosul fripturii dupa gust si se toarna peste mere.

Se servesc bucati de friptura alaturi de mere. La fel se pregateste si garnitura de pere.

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui cu sos de mustar si praz

By Jamie Oliver :)

Pui cu sos de mustar si praz
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca