Fazan cu mere

Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza, apoi se um­ple cu sla

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 1 fazan
  • 100 g slanina
  • 2 linguri de unt
  • 1 pahar vin
  • sare
  • piper boabe
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza, apoi se um­ple cu slanina taiata felii. Se stropeste cu unt fierbinte si se pune in tava de friptura cu o cana de apa calda, sare si piper boabe. Se frige o ora, dupa care se pun in tava merele curatate de coaja si golite de seminte. Se micsoreaza focul si se continua frigerea pina cind carnea este fra­geda. Se scoate pasarea din tava, se asaza pe un platou mare si se in­conjoara cu merele inmuiate. Se indulceste sosul fripturii dupa gust si se toarna peste mere.

Se servesc bucati de friptura alaturi de mere. La fel se pregateste si garnitura de pere.

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii