Friptura de caprioara

Se scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se acopera cu fisii subtiri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa marinata
  • 200 g slanina afumata
  • sare
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceasca de apa
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin

Mod de preparare

Se scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se acopera cu fisii subtiri de slanina afumata, se pune in tava de friptura cu o ceasca de apa si o ceasca de ulei, se sareaza sosul si se adauga citeva boabe de piper, dupa care se introduce friptura in cuptor. Se frige la foc marc o ora, apoi se intoarce cu atentie, se adauga vinul si se continua fri- gerea. Cand este bine rumenita, friptura se scoate si se serveste fara slanina in care a fost imbracata, taiata felii groase si garnisita cu le­gume sote.
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...