Friptura de fazan este o reteta foarte buna pentru zilele onomastice. Ingredientele de baza alea acestei retete sunt: fazan, otet, slanina, unt si sare.
Se curata fazanul de pene, se parleste, se spala in mai multe ape si se lasa o jumatate de ora in apa rece cu putin otet. Apoi se scoate, se sterge bine cu un servet, se freaca cu putina sare, pieptul si picioarele se impaneaza cu bucati de slanina proaspata si se lasa sa stea 20—30 min.
Se pune la fript intr-o tava cu doua linguri de unt si 2—3 linguri de apa. In timpul frigerii se intoarce de mai multe ori, stropindu-l cu sosul din tava.
Se serveste cu garnitura de cartofi mici, prajiti intregi, cu conopida oparita cu unt sau cu mere mici coapte.
Alte retete recomandate:
Sarmale de post
Pulpe de pui la cuptor
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti