Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina, se sareaza si se string
Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina, se sareaza si se stringe la loc. Astfel pregatita, carnea se lasa la rece doua zile, dupa care se asaza in tava de friptura cu o cana de apa calda si cu jumatate din cantitatea de unt. Cealalta jumatate se foloseste pentru a unge fripÂtura. Se frige in cuptor la foc potrivit o ora, se intoarce si se adauga vinul, citeva boabe de piper si foaia de dafin. Se mai frige o ora si se scoate cind s-a rumenit bine. Se asaza carnea pe o farfurie mare si se taie felii groase. Sosul se ingroasa pe foc cu un pahar de smintina si se toarna fierbinte peste feliile de carne.
Se serveste imediat, cu garnitura de legume sote sau cu cartofi prajiti.
Alte retete recomandate
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa