Iepure cu masline si sos de rosii

Pentru a prepara aceasta reteta gustoasa de iepure cu masline si sos de rosii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: iepure, masline, sos de rosii, ulei, ceapa, ienibahar, dafin, zahar, sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pulpele din fata si din spate si gatul
  • 1/2 pahar ulei
  • 5—6 cepe mari 2
  • linguri bulion
  • 5—6 boabe ienibahar
  • o foaie de dafin
  • 200 g masline
  • o lingurita zahar
  • o ceasca de vin (in lipsa
  • o ceasca de apa cu o lingura otet de buna calitate)
  • sare.

Mod de preparare

In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2—3 linguri de apa, bulionul, sarea, za­harul, ienibaharul, foaia de dafin, maslinele spalate si intepate cu acul.

Se amesteca totul usor cu lingura, se acopera si se lasa sa fiarba foarte incet pana este gata (sosul bine scazut). Se amesteca din cand in cand mancarea penrtu a nu se prinde de fundul  cratitei.


Se serveste cand este gata.
Alte retete cu iepure:
Friptura de iepure
Iepure pregatit saseste
Budinca de iepure

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca