Iepure de camp cu sos vanatoresc

Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se toarna deasupra 50 ml otet si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de iepure de camp
  • 3 linguri untura sau 50 g slanina afumata
  • 200 g morcovi
  • 200 g zarzavat pentru supa
  • 4 boabe de ienupar
  • 1 ceapa rosie
  • 1 telina de marime potrivita
  • 1 lingura faina
  • 100 ml smantana
  • 50 g zahar
  • 4 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • piper boabe
  • 50 ml otet
  • 1
  • 4 l apa
  • zeama de la ½ lamaie
  • amestec de condimente sau un praf de cimbru
  • unul de rozmarin
  • busuioc

Mod de preparare

Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se toarna deasupra 50 ml otet si apa, sare, piper boabe, frunze de dafin, cimbru, boabe de ienupar. Amestecul se fierbe la foc mic. Pulpele de iepure se dezoseaza si se ung bine cu amestecul racit si se lasa sa stea o zi. Inainte de preparare, se scoate de la marinat si se scurge. Zeama se strecoara si se pune deoparte. Intr-un vas, se prajeste carnea in untura sau slanina afumata. Se adauga zarzavatul si ½ din zeama de la marinare si, la foc foarte mic, se lasa sa dea un clocot (~2 ore). Daca se evapora prea tare zeama, se mai poate adauga cea ramasa. Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu putina zeama si, cand carnea este moale, se toarna deasupra. Se scoate carnea (daca a fiert bine) iar zeama ramasa se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu smantana si o lingurita de mustar. Se fierb bine pana ce se obtine un sos gros. Se acreste cu suc de lamaie. Se pune carnea in acest sos vanatoresc si se da un clocot.
Cu galuste din faina sau paste fierte.

Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Rulada de pui

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos