Mancare rece de iepure

Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea si se aureste in ulei in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure marinata
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pahar de vin alb
  • piper boabe
  • 200 g masline
  • verdeata
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea si se aureste in ulei incins, in asa fel ca sa fie bine patrunsa. Se scot bucatile de carne pe o farfurie, iar in uleiul ramas se calesc cepele tocate fin pina cind devin sticloase. Se lucreaza cu cratita acoperita ca sa nu se raspindeasca mirosul in casa. Peste ceapa se adauga putina apa calda, pentru ca aceasta trebuie sa se inmoaie si sa ramina alba. Sosul de ceapa se stinge cu putina apa calda cind este aproape gata si se adauga zarzavatul de supa spalat si taiat fideluta. Se acopera cratita si se fierbe sosul o ju­matate de ora, dupa care se adauga bucatile de carne. Se fierbe min- carea cu piper boabe si sarea necesara si se parfumeaza cu o foaie de dafin, iar cind carnea este fiarta, se adauga maslinele date in clocot separat si clatite cu apa rece. Se adauga si vinul si se continua fierbe­rea inca un sfert de ora. Se ia cratita de pe foc, se presara deasupra mincarii verdeata tocata si se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Wafers cake

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu...

Wafers cake
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca