Marinata pentru vanat

Aceasta reteta de marinata pentru vanat contine urmatoarele ingrediente: otet de vin, piper, dafin, lamaie, cuisoare, catei de usturoi, sare.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 l apa
  • 1 kg otet de vin
  • 1/2 lingurita ienibabar
  • 1/2 lingurita pi­per
  • 5—6 foi de dafin
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • o lingura sare
  • 2—3 catei de usturoi.

Mod de preparare

Se pun intr-o oala smaltuita apa cu otetul de vin, ienibaharul, pi­perul, foile de dafin, cuisoarele, usturoiul, coaja taiata de la o juma­tate de lamaie si o lingura de sare. Se fierbe compozitia 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste vanatul asezat intr-un castron. Se tine astfel 24 de ore.

Lichidul trebuie sa acopere vanatul, in caz contrar, vanatul tre­buie intors la fiecare 5—6 ore.


Se utilizeaza pentru vanat.
Alte retete recomandate:
Spanac
Mancare de mazare
Ciorba de salata verde

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...