Muschi de caprioara

Ingrediente: • muschi de caprioara – 1 kg • fresh de portocale – 500 ml • vin

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:
    • muschi de caprioara – 1 kg
    • fresh de portocale – 500 ml
    • vin rosu demisec, calitativ – 1 pahar
    • miere – 2 lingurite
    • cimbru – 2 firicele
    • scortisoara – 2 batoane
    • ulei de masline – 2 linguri
    • ceapa salota – 2 buc
    • usturoi – 4-5 catei
    • sare – dupa gust
    • piper – 1 lingurita

    Mod de marinare si preparare:
    • lasati bucata de muschi intreaga intr-o tava adanca
    • taiati salota cuburi si usturoiul marunt
    • adaugati uleiul peste muschi si asezonati cu sare si piper
    • ungeti cu miere si adaugati vinul rosu si fresh-ul de portocale
    • marinati timp de 10 minute, folosind caserola de marinare rapida FoodSaver, apoi lasati-o in frigider pentru 24 de ore
    • vidati muschiul impreuna cu cimbrul, batonul de scortisoara si 1-2 polonice din sosul de marinada intr-o punga de vidare FoodSaver
    • vidati punga cu 1-2 servetele in interior pentru a absorbi lichidele in exces si pentru a se lipi corespunzator
    • introduceti-o in aparatul de gatire in vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
    *optional puteti sa ii dati culoare in tigaie, cu putin unt, sare si piper
    • lasati-o la odihnit cca. 30 de minute
    • se serveste medium rare – medium

    Pofta buna! 

    *gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

    Oua vopsite in foi de ceapa

    Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

    Cozonac pufos cu aluat oparit

    Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

    Drob usor de pui

    Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

    Parteneri
    Bucataras.RO

    Luscos ardelenesc

    "Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

    Luscos ardelenesc
    Gustos.RO

    Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

    Drob de miel in foietaj
    ReteteCulinare.RO

    Altfel de Cozonac cu Nuca

    Altfel de Cozonac cu Nuca