Muschi de caprioara cu pere umplute

Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o parte si de pe alta. Se z

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi de caprioara de 1
  • 5 kg
  • 20 hribi uscati
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 10 boabe de ienuper
  • 1 morcov
  • 100 gr. unt
  • 5 felii bacon
  • 250 ml. supa de vanat
  • 3 pere
  • 125 ml. vin alb dulce
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 250 gr. smantana
  • 2 linguri vin rosu dulce
  • 6 lingurite dulceata de coacaze

Mod de preparare

Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o parte si de pe alta. Se zdrobesc usor boabele de ienupar. Se toaca ceapa si morcovii. Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Se sareaza si se pipereaza muschiul. Se aseaza intr-o tava, se unge cu unt topit si se presara deasupra boabele de ienupar zdrobite. Se aseaza deasupra feliile de bacon, se adauga legumele, hribii, cu tot cu apa de la inmuiat. Se pune 250 ml. supa de vanat. Se coc la cuptor 40 min. Dupa 20 min. se scot feliile de bacon. In repetate randuri se unge muschiul cu untul topit. Se decojesc si se taie jumatati perele. Se indeparteaza casa samburilor. Se da in fiert vinul alb cu coaja de lamaie, cuisoare si scortisoara; se aseaza inauntru perele si se fierb 5 min. Se lasa sa se raceasca in zeama.

Se scot carnea si hribii si se pastreaza la cald. Se paseaza sosul si se adauga smantana, vinul rosu, sarea si piperul. Se adauga hribii.
Se taie felii muschiul si se aseaza pe un platou. Se umplu perele cu dulceata de coacaze si se aseaza langa carne. Se servesc feliile de muschi cu sos, paste late fierte in apa sarata si salata de varza rosie. Consumati, dupa placere, vin alb sau rosu.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...

Crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca