Pentru potarnichi la frigare inainte de a fi jumulite, potarnichile trebuie tinute 24 de ore, dupa ce au fost impuscate, dar nu mai mult, intr-un loc racoros si bine ventilat.
Pentru potarnichi la frigare inainte de a fi jumulite, potarnichile trebuie tinute 24 de ore, dupa ce au fost impuscate, dar nu mai mult, intr-un loc racoros si bine ventilat. Cand timpul este foarte racoros, pot fi tinute si doua zile. Se curata de pene in ultimul moment, se scot si intestinele. Se trec prin flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata. Se indeparteaza capul si labele. Ficatul se curata si se pune la loc, dupa ce i s-a dat un praf de sare.
Se invelesc cu frunze de vita bine unse cu unt si apoi in felii subtiri de slanina. Se leaga cu ata. Se pun pe frigare la foc bun si se invartesc. Se frig in circa 20 de minute, cu grija sa nu se usuce. Cand este gata, se scot slanina si frunza de vita, se sareaza. Se socoteste o potarniche pentru doua persoane.
Potarnichile la frigare se servesc cu slanina, pe felii de paine prajita.
Acest aperitiv suedez elegant si usor de preparat, numit Raksmorgas sau Open shrimps/prawns sandwich mi-a venit in...
Sandvis cu creveti sau Swedish shrimps sandwichOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj