Potarnichi pe varza

Potarnichile se pun intr-un vas cu unt, se asaza pe fiecare cate o felie de slanina si se pun la rumenit pe foc mic, cu un capac. Se opareste 15 minu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 potarnichi
  • 1 varza
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 linguri unt
  • 300 gr slanina
  • 1 ceasca apa
  • 1 carnat
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Potarnichile se pun intr-un vas cu unt, se asaza pe fiecare cate o felie de slanina si se pun la rumenit pe foc mic, cu un capac. Se opareste 15 minute varza dulce si se pune intr-un alt vas impreuna cu ceapa taiata felii, morcovul si patrunjelul taiate marunt, o felie de slanina sarata si carnatul. Se potriveste la gust de sare si piper si se toarna apa cat sa le acopere bine. Se pune apoi la fiert. Varza se scoate, se scurge si se taie bucati, apoi se asaza peste ea potarnichile taiate bucati, carnatul si slanina.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

Sarmale de post

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...