Potarnichi prajite

Pentru a prepara potarnichi prajite, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: potarnichi, ceapa, slanina, ou, unt, untura, ienibahar, patrunjel tocat, sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 potarnichi
  • o ceapa
  • 100 g slanina proaspata
  • miezul de la 2 felii de franzela muiat in lapte
  • 1 ou
  • maruntaiele de la 4 potarnichi
  • o lingura unt
  • o lingura untura
  • piper si ienibahar pisat
  • sare
  • patrunjel tocat.

Mod de preparare

Potarnichile, bine spalate, se sareaza si se lasa sa stea cu sarea pana cand se pregateste urmatoarea umplutura. Se toaca bine marunta­iele si se prajesc inabusit intr-o lingura de untura, impreuna cu ceapa foarte marunt taiata. Se iau de la foc, se adauga slanina taiata bucatele foarte mici, miezul de paine, sarea, piperul, verdeata si se amesteca totul bine cu un ou.

Cu aceasta compozitie se umplu po­tarnichile si se prajesc intr-o cratita cu o lingura de unt, astfel ca fiecare sa fie putin rumenita. Se adauga 2—3 linguri de apa, se aco­pera si se lasa sa se prajeasca inabusit, la foc mic, pana sunt gata. In timpul frigerii se intorc mereu, adaugand si cate putina apa.


Aceasta reteta poate fi servita cu diferite carnituri.
Alte retete recomandate:
Potarnichi cu sos
Potarnichi cu zarzavat
Mancare de potarnichi

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...