Potarnichi prajite

Pentru a prepara potarnichi prajite, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: potarnichi, ceapa, slanina, ou, unt, untura, ienibahar, patrunjel tocat, sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 potarnichi
  • o ceapa
  • 100 g slanina proaspata
  • miezul de la 2 felii de franzela muiat in lapte
  • 1 ou
  • maruntaiele de la 4 potarnichi
  • o lingura unt
  • o lingura untura
  • piper si ienibahar pisat
  • sare
  • patrunjel tocat.

Mod de preparare

Potarnichile, bine spalate, se sareaza si se lasa sa stea cu sarea pana cand se pregateste urmatoarea umplutura. Se toaca bine marunta­iele si se prajesc inabusit intr-o lingura de untura, impreuna cu ceapa foarte marunt taiata. Se iau de la foc, se adauga slanina taiata bucatele foarte mici, miezul de paine, sarea, piperul, verdeata si se amesteca totul bine cu un ou.

Cu aceasta compozitie se umplu po­tarnichile si se prajesc intr-o cratita cu o lingura de unt, astfel ca fiecare sa fie putin rumenita. Se adauga 2—3 linguri de apa, se aco­pera si se lasa sa se prajeasca inabusit, la foc mic, pana sunt gata. In timpul frigerii se intorc mereu, adaugand si cate putina apa.


Aceasta reteta poate fi servita cu diferite carnituri.
Alte retete recomandate:
Potarnichi cu sos
Potarnichi cu zarzavat
Mancare de potarnichi

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca