Prepelita caramelizata cu spuma de cartofi

Prepelita caramelizata cu spuma de cartofi sau caille caramélisée à la mousse de pomme de terre à gratin este o reteta delicioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 buc prepelita
  • 1 cartof
  • 1 portocala
  • 1 buc baton scortisoara
  • 100 ml supa de prepelita
  • 100 ml sos demi glace
  • 20 gr unt
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • suc natural de portocale
  • lapte
  • nucusoara.

Mod de preparare

Prepelita caramelizata cu spuma de cartofi sau caille caramélisée à la mousse de pomme de terre à gratin este o reteta extraordinara pe care o puteti pregati atunci cand doriti sa va impresionati invitatii.

Se desoseaza prepelita dupa care se spala bine sa condimeteaza si se pune la prajit in unt.

Pentru sos - in grasimea ramasa in tigaie se adauga batonul de scortisoara supa de prepelita sosul demi glace si sucul de portocale sare piper si restul de unt se lasa sa scada bine.
Din cartof se realizeaza un cosulet care se condimenteaza si se baga la cuptor. Din miezul la cartof se face un piure, se adauga lapte, sare, piper, parmezan, galbenus de ou si nucsoara.

Cosuletul se umple cu piure cu ajutorul unui pos si se introduce la cuptor pret de cateva minute.


Prepelita caramelizata cu spuma de cartofi se aseaza ca in imagine. Va recomand sa il serviti cu un vin rosu sec.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii