Prepelita caramelizata cu spuma de cartofi

Prepelita caramelizata cu spuma de cartofi sau caille caramélisée à la mousse de pomme de terre à gratin este o reteta delicioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 buc prepelita
  • 1 cartof
  • 1 portocala
  • 1 buc baton scortisoara
  • 100 ml supa de prepelita
  • 100 ml sos demi glace
  • 20 gr unt
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • suc natural de portocale
  • lapte
  • nucusoara.

Mod de preparare

Prepelita caramelizata cu spuma de cartofi sau caille caramélisée à la mousse de pomme de terre à gratin este o reteta extraordinara pe care o puteti pregati atunci cand doriti sa va impresionati invitatii.

Se desoseaza prepelita dupa care se spala bine sa condimeteaza si se pune la prajit in unt.

Pentru sos - in grasimea ramasa in tigaie se adauga batonul de scortisoara supa de prepelita sosul demi glace si sucul de portocale sare piper si restul de unt se lasa sa scada bine.
Din cartof se realizeaza un cosulet care se condimenteaza si se baga la cuptor. Din miezul la cartof se face un piure, se adauga lapte, sare, piper, parmezan, galbenus de ou si nucsoara.

Cosuletul se umple cu piure cu ajutorul unui pos si se introduce la cuptor pret de cateva minute.


Prepelita caramelizata cu spuma de cartofi se aseaza ca in imagine. Va recomand sa il serviti cu un vin rosu sec.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800

Si am ajuns si la reteta cu nr.800! Incet dar sigur! Pentru acest numar de retete am pregatit un tort in care sa simt mai...

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca