Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete. Pentru prepelite la frigare se jumulesc cu putin inainte de a fi pregatite.
Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete. Pentru prepelite la frigare se jumulesc cu putin inainte de a fi pregatite. Se scot intestinele si maruntaiele, se parlesc iute la flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata. Se pune ficatul inauntru cu putina sare.
Se invelesc intai intr-o frunza de vita unsa cu unt, apoi, intr-o felie foarte subtire de slanina, dar destul de mare ca sa le acopere cat mai mult. Se leaga cu ata. Se pun cate 2 — 3 pe frigari mici de lemn. Se frig pe gratar la foc iute. Cand sunt gata, se scot de pe frigari, se desfac atele, se scoate frunza de vita. Se presara cu sare.
Prepelitele la frigare se servesc cu slanina in care au fost fripte, pe felioare de paine prajita in unt.
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti