Prepelite la frigare

Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete. Pentru prepelite la frigare se jumulesc cu putin inainte de a fi pregatite.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 prepelite
  • cateva frunze de vita
  • 200 g slanina
  • 6 felii de paine
  • 1 lingura unt
  • sare.

Mod de preparare

Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete. Pentru prepelite la frigare se jumulesc cu putin inainte de a fi pregatite. Se scot intestinele si maruntaiele, se parlesc iute la flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata. Se pune ficatul inauntru cu putina sare.
Se invelesc intai intr-o frunza de vita unsa cu unt, apoi, intr-o felie foarte subtire de slanina, dar destul de mare ca sa le acopere cat mai mult. Se leaga cu ata. Se pun cate 2 — 3 pe frigari mici de lemn. Se frig pe gratar la foc iute. Cand sunt gata, se scot de pe frigari, se desfac atele, se scoate frunza de vita. Se presara cu sare.


Prepelitele la frigare se servesc cu slanina in care au fost fripte, pe felioare de paine prajita in unt.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ovaz si nectarine

O super prajitura aromata si gustoasa!

Prajitura cu ovaz si nectarine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca