Rasol in bors de iepure impanat

Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la fezandat se transeaza in 4 si f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 300 g costita afumata
  • 2 capatani usturoi
  • 4 morcovi
  • o telina mare sau doua mijlocii
  • o ceapa mare
  • 50 ml vin rosu sec
  • sare
  • mujdei

Mod de preparare

Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la fezandat se transeaza in 4 si fiecare bucata se impaneaza alternativ la 3-4 cm cu o fasie de costita, o jumatate de catel de usturoi si asa mai departe.

Se pune la un ceaun peste care se toarna bors care sa depaseasca cu cel putin 2-3 cm si se pune la foc potrivit pana da in clocot, apoi se da focul la mic si se pune deasupra capac cat de cat etans. Dupa ce fierbe si borsul ajunge la nivelul carnii se pun legumele intregi, se potriveste din sare si se lasa sa fiarba circa 20 min. Cu cinci minute inainte se pune vinul.
Se serveste pe platou cu legume de jur imprejur si sos iar alaturi un bol cu mujdei iute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...