Rata salbatica umpluta cu gutui

Ratele se curata, se infige in ele bucati de slanina, se sareaza pe dinauntru si dinafara. Gutuile feliate se aseaza in interiorul ratelor, si se prin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 rate salbatice
  • 150 g de slanina afumata
  • 50 g unsoare
  • 4 gutui
  • sare

Mod de preparare

Ratele se curata, se infige in ele bucati de slanina, se sareaza pe dinauntru si dinafara. Gutuile feliate se aseaza in interiorul ratelor, si se prind cu un ac de carne, rata preparata astfel. Dupa asta se aseaza intr-o tava si se toarna peste ele unsoare fierbinte. Acoperite cu alufolie se pastreaza la foc mic timp de 40 de minute. In timp ce se frige se stropeste deseori cu unsoarea lor. Cand devine moale este gata, dar inainte de servit se lasa sa stea. La servire se toarna peste ele zeama din tava.
Se serveste cu varza rosie si cartofi prajiti.

Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Dovlecei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...