Sarmale cu carne de porc si vita in foi de varza

Carnea de vita si porc, se spala si se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 1 kg carne de porc
  • 600 g carne de vita
  • 500 g orez
  • 500 g ceapa
  • 4 kg varza alba murata
  • 100 g untura sau ulei
  • 100 g boia de ardei dulce
  • cimbru
  • piper macinat
  • sare

Mod de preparare

Carnea de vita si porc, se spala si se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe pe jumatate, se raceste sub jet de apa rece. Varza se spala, se curata de cotoare si aleg frunzele pentru sarmale. Ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100ml apa si se raceste. Carnea se toaca impreuna cu ceapa cu masina. Carnea tocata se amesteca bine cu orez, sare si piper. Compozitia se imparte in bucati, care se ruleaza in cate o foaie de varza, introducand marginile ruloului in interior.


Preparatul se prezinta pe platou sau in caserole, cu cimbru si boia de ardei deasupra.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...