Sarmale cu faina de porumb

se toca carnea de porc, se amesteca cu faina de porumb, jumatate din slanina taiata cubulete mici si usturoiul zdrobit. Daca e necesar, se poate adau

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg pulpa de porc
  • ¼ kg faina de porumb
  • 200 g slanina afumata
  • 1 varza
  • 3 catei usturoi
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura faina
  • Sare
  • piper
  • boia
  • Otet

Mod de preparare

se toca carnea de porc, se amesteca cu faina de porumb, jumatate din slanina taiata cubulete mici si usturoiul zdrobit. Daca e necesar, se poate adauga putina apa. Varza spalata se fierba in apa sarata. Dupa racire se rup frunzele si se umplu cu amestecul de carne si faina de porumb. Varza ramasa se se taie marunt, se asaza pe fundul unei oale, peste care se asaza sarmalutele. Se toarna apa cat sa acopere sarmalele, se acopera cu un capac (sau o farfurie mai mare) si se fierbe. Intre timp se prajeste slanina ramasa. Se scot jumarile si in grasimea ramasa se prepara un rantas maro. La final se adauga boia. Se toarna peste varza si se mai fierb impreuna cateva minute.
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...