Sarmale de varza umplute cu svaiter

Se curata o varza mare si se opareste 10-15 minute in apa clocotita in care s-a pus o lingurita de sare si 1-2 linguri de otet. Se scoate si se lasa s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza
  • 250 gr. svaiter
  • 150 gr. unt
  • 2 oua
  • 5 linguri faina
  • 1/2 litru lapte
  • piper
  • sare
  • otet

Mod de preparare

Se curata o varza mare si se opareste 10-15 minute in apa clocotita in care s-a pus o lingurita de sare si 1-2 linguri de otet. Se scoate si se lasa sa se scurga. Din 100 gr. unt topit intr-o cratita, peste care se adauga faina si laptele, se face un sos alb, gros ca o mamaliguta. Se adauga 200 gr. svaiter ras mai mare, sare si piper dupa gust. Se da la o parte ca sa se raceasca. Se ia un sfert din mamaliguta de faina si svaiter si se lasa deoparte. In rest, se adauga cele doua oua si se fac sarmale care se asaza in rinduri intr-o forma de sticla rezistenta la foc. Sfertul din umplutura oprit se subtiaza cu apa in care a fiert varza pina ajunge la consistenta unei smintini. Svaiterul ramas se rade mai mic, se presara peste sarmale si se toarna sosul deasupra. Se coc 30-40 minute.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...