Se inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o ceasca de ulei, se adauga
Se inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o ceasca de ulei, se adauga ciupercile feliate, soia scursa, orezul, sarea, piperul si verdeata tocata. Se amesteca si se mai lasa pe foc sa fiarba cateva minute. Se taie frunzele de varza (sau vita-de-vie) cat marimea palmei, se pune 1 lingura de compozitie si se impaturesc sarmalele. Se aseaza in oala pe un strat de frunze, se adauga restul de ulei, apa, zeama de lamaie (sau borsul). Se acopera cu o farfurie care sa incapa in oala(sa le preseze) si se lasa la foc mic si apoi foarte mic sa fiarba. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Apoi se toarna, cand sunt gata, urmatorul sos: Se dizolva fulgii de porumb zeama de la o lamaie si se amesteca pana se leaga sosul. Sosul este facultativ.
Am cumparat doua bucati de caras mare si am facut unul in sos de vin.A iesit o minunatie!
Caras la cuptor in sos de vinOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj