Sarmalute in dovleac

1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra 2. Se scot semintele de dovleac si se arunca 3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovleac mare (bostan)
  • 2 verze murate mici de tot
  • carne tocata 1/4 de kg (preferabil vitel)
  • orez o 1/2 cescuta
  • rosii 6 rosii potrivite
  • 2 cepe potrivite
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • zahar
  • o bucatica de carnat afumat sau kaiser

Mod de preparare

1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra

2. Se scot semintele de dovleac si se arunca

3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleacului (atentie - o lingura totusi)

4. Se pregateste carnea si varza ca pentru sarmalele obisnuite: ceapa, afumatura tocata marunt, orezul si carnea se pun la calit usor intr-o tigaie mare

5. Rosiile decojite dupa metoda traditionala (se pun rosiile in apa fierbinte si se dau intr-un clocot, dupa care se scot si se pun in apa rece, si li se ia coaja foarte usor) si date prin mixer se pun la fiert cu o jumatate de cubulet de zahar pana scade sosul si i se adauga cimbrul sau cimbrisorul (cu ideea ca cimbrisorul este mai putin amar decat cimbrul), piperul si un varf de cutit de sare

6. Un pic din sosul de rosii se pune in amestecul cu carnea tocata dar chiar un pic, mai ales daca sosul nu este foarte gros

7. Tot in amestecul de carne tocata se mai adauga si lingura de carne de dovleac (ceea ce s-a scos din dovleac)

8. Se impaturesc sarmalutele cat mai mici dupa metoda clasica si se infig (primul rand) in carnea dinnauntrul dovleacului peste randul de sarmalute un rand de varza tocata marunt si inca un rand de sarmalute

9. Dupa ce s-a umplut dovleacul (atentie lasati macar 2 degete orizontale pana la marginea de sus a dovleacului) se pune deasupra restul de sos de rosii si completat cu apa pana acopera sarmalutele

10. Se pune la loc capacul dovleacului

11. Se pune dovleacul intr-o tava mare in cuptorul incins la foc potrivit si se asteapta cam 30 de minute

12. Dupa 30 de minute incepeti sa incercati dovleacul cu un pai sau cu o scobitoare

13. Cand dovleacul este gata sunt gata si sarmalele

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza rapida

Este rapida pentru ca blatul nu mai necesita timp de crestere, nefiind preparat cu drojdie.

Pizza rapida
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise