Varza a la Cluj

Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa. Se toaca potrivit de marunt varza si se inab

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza acra mijlocie
  • o ceapa
  • 750 g carne macra
  • 4 linguri untura
  • o ceasca de smintina
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceasca de orez

Mod de preparare

Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa.

Se toaca potrivit de marunt varza si se inabusa putin.

Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rind de varza, unul de carne, o lingura de smintina, se continua alternind varza, carnea si smintina. Ultimul rind trebuie sa fie de smintina. Se adauga intre rindurile de varza si carne orezul fiert in apa cu sare si bine scurs.

Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor.


Se serveste cu vin de Tarnave sec

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii