Varza a la Cluj

Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa. Se toaca potrivit de marunt varza si se inab

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza acra mijlocie
  • o ceapa
  • 750 g carne macra
  • 4 linguri untura
  • o ceasca de smintina
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceasca de orez

Mod de preparare

Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa.

Se toaca potrivit de marunt varza si se inabusa putin.

Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rind de varza, unul de carne, o lingura de smintina, se continua alternind varza, carnea si smintina. Ultimul rind trebuie sa fie de smintina. Se adauga intre rindurile de varza si carne orezul fiert in apa cu sare si bine scurs.

Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor.


Se serveste cu vin de Tarnave sec

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...