Pentru varza acra cu costita afumata se e taie o varza mare, murata, in felii. Daca este prea acra, se spala intr-o apa sau doua si se scurge bine.
Pentru varza acra cu costita afumata se e taie o varza mare, murata, in felii. Daca este prea acra, se spala intr-o apa sau doua si se scurge bine. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget. Daca slanina este prea sarata, se va tine catva timp in apa. Se asaza pe fundul cratitei unsa cu grasime un rand de felii de varza, apoi un rand de slanina, urmand asa pana se termina varza si slanina. Se adauga o ceasca de apa si untura.
Aceasta mancare nu este gustoasa decat grasa si bine scazuta. Trebuie sa fiarba inabusit cel putin trei ore. Cand este aproape gata, se adauga cateva boabe de piper si, dupa gust, putina boia de ardei. Daca in timpul fiertului scade prea tare, se adauga putina apa. Este mult mai gustoasa incalzita a doua zi. Se rastoarna ca o budinca.
Varza acra cu costita afumata se serveste calda.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii