Varza acra cu masline

Daca varza murata e prea acra, se spala mai intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc 2 cepe taiate marunt cu ulei si se adauga

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • varza murata
  • 2 cepe
  • ulei
  • o lingurita de boia
  • masline
  • sare

Mod de preparare

Daca varza murata e prea acra, se spala mai intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc 2 cepe taiate marunt cu ulei si se adauga varza. Cand incepe sa se rumeneasca, se pune o lingurita de boia de ardei, inmuiata intr-o ceasca de apa si se lasa sa fiarba inabusit. La ultimele clocote se adauga si cateva masline, spalate bine cu apa calduta. Daca e nevoie, la varza se mai adauga din cand in cand putina apa. Se potriveste de sare. Varza trebuie sa fie scazuta si cu ulei destul.
Este buna si asa goala, dar oate fi servita ca si salata la un fel principal sau se poate imbogati cu cateva felii de prosciutto taiate fin. Alte retete cu varza recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...