Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul
Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul de pune la calit, cu o lingura de ulei si se lasa cca 10 min, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Se adauga varza, se pune circa 1 l de apa peste ea si se lasa la fiert, la foc mic, aproximativ o ora. Se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata, se mai lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul.
Enjoy!
Se serveste simpla, sau cu ceva carne: ori pulpe de pui inabusite in tigaie, ori costite de porc fierte in zeama de varza. De asemenea, nu uitati de mamaliga!
Alte retete cu varza recomandate:
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj