Carnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin razatoare. Fiecare strat se
Carnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin razatoare. Fiecare strat se sareaza si se pun boabe de piper. Se umple cu apa fierbinte si se fierbe pana cand carnea se inmoaie (aprox. 1 ora). In faina se adauga putina apa rece, se adauga peste carnea déjà moale si se maid a un clocot. Se serveste cu cartofi fierti.
Acest fel de mancare se prepara in apropierea Craciunului (luftfisk). In 1993 in capitala norvegiana au stabilit data de 30 septembrie in fiecare an, cu ocazia prezentarii gastronomice pregatitoare pentru sarbatori.
Alte retete de varza recomandate
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti