Varza cu carne de berbec

Carnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin razatoare. Fiecare strat se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de oaie
  • 1 kg varza
  • putina faina
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Carnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin razatoare. Fiecare strat se sareaza si se pun boabe de piper. Se umple cu apa fierbinte si se fierbe pana cand carnea se inmoaie (aprox. 1 ora). In faina se adauga putina apa rece, se adauga peste carnea déjà moale si se maid a un clocot. Se serveste cu cartofi fierti.

Acest fel de mancare se prepara in apropierea Craciunului (luftfisk). In 1993 in capitala norvegiana au stabilit data de 30 septembrie in fiecare an, cu ocazia prezentarii gastronomice pregatitoare pentru sarbatori.
Alte retete de varza recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos