Varza cu vin si ciolan

Fierbe ciolanul in apa. Feliaza-l cand s-a racit. Curata cartofii si taie-i cuburi de 2 cm. Daca varza ti se pare prea acra, spal-o putin si pune un s

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 700 g cartofi
  • 1
  • 2 kg varza acra
  • 1 lingurita piper negru
  • 500 ml vin alb demidulce
  • 400 ml smantana

Mod de preparare

Fierbe ciolanul in apa. Feliaza-l cand s-a racit. Curata cartofii si taie-i cuburi de 2 cm. Daca varza ti se pare prea acra, spal-o putin si pune un strat intr-o cratita. Urmeaza un strat de cartofi si unul de ciolan. Continua sa asezi straturile pana se termina ingredientele, iar ultimul strat sa fie de varza. Toarna vinul peste preparat, fierbe-l pe foc iute, acopera-l si fierbe-l o ora jumate pe foc mic.
Serveste preparatul stropit cu smantana.

Alte retete mancare recomandate

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciulama cu pui si ciuperci

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii