Varza umpluta cu carne

Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza mijlocie
  • 1/2 kg carne macra
  • 2-3 cepe
  • 1 lingura orez
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 1/2 kg rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 lingura otet
  • smintina

Mod de preparare

Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina incep sa se moaie foile). Carnea se toaca, se amesteca cu orezul, ceapa cruda sau usor prajita, o lingura de untura si putin piper. Dupa ce varza a fost scoasa din apa si s-a racit, se asaza pe un fund de lemn, se scot citeva foi din miez, se rasfira foile celelalte si intre ele se pune tocatura. Se potrivesc cu mina foile la loc, dindu-i-se verzei forma initiala(rotunda), se asaza intr-o cratita cu partea unde a fost scobita in sus si se toarna peste ea urmatorul sos. Se prajeste o ceapa mica marunta taiata cu o lingura de untura, se adauga faina, se lasa sa se ingalbeneasca si se stinge cu rosiile fierte si strecurate. Se adauga sarea, zaharul si otetul. Daca acest sos nu acopera varza, se mai adauga putina apa. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic. Cind este aproape gata, se presara cu verdeata si se da la cuptor ½ ora
Se serveste cu smintina

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

"Delicii de Paste"-Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca