Aluat de pizza

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat neted si elastic , nu foarte moale si atentie nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se modeleaz

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 0.5oo litri apa rece
  • 1 kg faina(tip 000)
  • 10gr drojdie de bere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita de zahar
  • 0.25 gr sare marina

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat neted si elastic , nu foarte moale si atentie nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se modeleaza in mana sub forma de paline(minge) de 200 gr si se acopera cu un servet umezit.Dupa ce aluatul isi dubleaza volumul se introduce in frigider pentru maturare la o temp de 6-8 grade.
Se scoate din frigider dupa 1 ora si se intinde la mana dar recomandat daca nu ati mai facut asta cu un sucitor dar dupa ce ati pudrat masa de lucru cu putina faina.Se unge o tava cu ulei si se aseaza aluatul dupa forma tavii

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide