Cannelloni ripieni

Cannelloni ripieni este un fel de mancare italiana care e foarte gustos si foarte usor de preparat. Umplutura este cu spanac, dar daca nu va este pe plac puteti folosi orice fel de alta umplutura.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 Cannelloni
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri parmezan ras
  • verdeata pentru ornat
  • Umplutura:
  • 2 linguri unt
  • 300gr spanac taiat marunt
  • 125gr ricotta
  • 2 linguri parmezan ras
  • 60gr sunca fiarta taiata marunt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 oua
  • sosul Bechamel:
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 200ml lapte
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper.

Mod de preparare

Untul se topeste intr-o tigaie apoi se adauga spanacul si se caleste pentru 2 minute. Se ia de pe foc si se adauga ricotta, sunca, sare si piper. Se amesteca cu frisca lichida si cu ouale pana devine o pasta. Pastele se fierb cu ulei in apa cu sare, se lasa la stors si se pun deoparte. Untul pentru sosul Bechamel se topeste intr-o tigaie. Se amesteca cu faina, apoi se adauga laptele si foile de dafin apoi se lasa la fiert 5 minute. Se sareaza si se pipereaza apoi se ia de pe foc si se inlatura foile de dafin. Umplutura se pune intr-un sprit si se umple pastele. Se toarna putin sos Bechamel intr-o forma pentru gratinat si apoi se aseaza cannelloni dupa care se toarna restul de sos Bechamel. Se presara parmezan si se tine la cuptor pentru 40-45 minute la 190°C.


Se orneaza cu verdeata proaspata si se serveste cald. Reteta Cannelloni ripieni a fost propusa de Bianca-21 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite - reteta de baza

Preluata de pe blogul Gabitzei ( Gaby_d) ... e o reteta super buna de clatite ... ca doar vorba aceea...cui nu ii plac...

Clatite - reteta de baza
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise